5 saker du ska göra – för att få en lyxigare hotellvistelse

Är du sugen på att kunna få bo i det allra bästa rummet på hotellet, men bara betala för standard eller vill du kunna få tag på gratis saker på ett bra sätt? Det finns en del saker att göra för att få tillgång till en del bra saker på hotellen. Här är ett par tips!

Checka in så sent som möjligt

Om du ser till så att du alltid checkar in sent, på kvällen, istället för att göra det på eftermiddagen så har du stora chanser att kunna få en bra uppgradering. Det beror på att de allra flesta har bokat in sig på standardrummen och på kvällen är de slut. Det kan göra att du får ett bättre rum, men till samma pris.

Fråga om frukosterbjudanden

En del hotell har olika frukosterbjudanden som inte syns eller är aktuella när du bokar ditt rum online. Det kan vara bättre att beställa frukosten vid incheckningen än att göra det  i förväg eller vid restaurangen på morgonen. Då kan du gå miste om två-för-en erbjudanden och andra rabatterade priser.

Använd det hemliga kuddförrådet

Är det så att de kuddar på rummet inte är i din smak? De kanske är för mjuka, för hårda eller för knöliga. Det du ska göra är att gå till receptionen och be om att få andra. Det är inte ovanligt att många hotell har ett stort kuddförråd med allt ifrån superhårda till jättemjuka kuddar.

Fråga efter gratisartiklar

Många hotell har allt ifrån ansiktsmasker till body lotion och skönhetspartiklar som inte ligger uppradade på bänken i badrummet. Så vill du ge ditt ansikte och kropp en extra boost under semestern kan du fråga efter gratis toalettpartiklar i receptionen.

Säg att du ska recensera rummet

Många resenärer läser recensioner innan de bokar ett hotell och påverkas av trender på sociala medier. Om du då säger till receptionisten att du ska betygsätta din vistelse samt snappa och instagramma från hotellet kan det påverka hur personalen kommer att behandla dig.

17 May 2021