Bra knep för att hitta billiga resor

Att resa, det är inte fel, oavsett om man vill åka runt om i Sverige eller ta en resa utomlands. Det är ju då inte fel att se till att försöka hitta en så billig resa du bara kan. Det finns en del knep kring det. Tänkte guida dig lite i hur du ska göra för att hitta billiga resor. En annan bra guide som lär dig mer om casino med bankid hittar du genom att klicka här. Svenskarnas resvanor visar att det är minst 6 miljoner om inte fler som åker på semester minst en gång per år i minst en vecka. För bara en sådär 10-15 år sedan så bokade de allra flesta resor hos lokala resebolag, antingen genom ett besök eller ett telefonsamtal. Idag så bokas däremot de flesta resorna på nätet, online. Det möjligör att hitta billigare resor på enklare vis. Det eftersom det då går att jämföra på ett lättare sätt.

Hur hittar du de billigaste resorna?

Det bästa är att leta efter resor på nätet. Det eftersom att onlinee så har priserna pressatsa så väl som att du kan jämföra olika resor, olika hotell och olika resebolag.

Börja med att göra en sökning via Google. Du kan på det viset hitta bra jämförelsesajter. På en sådan sajt går det ofta att välja datum, antal personer, resmål med mera. Sedan går det att filtrera sökningen. Det gäller att filtrera rätt, så att den informationen du får fram stämmer med verkligheten. Jämför även hotellets läge med Google Maps.

Se till att bilda dig en helhetsuppfattning om resmålet innan du bokar hotellrummet eller köper flygbiljetterna. Testa även att fylla i olika avresedagar, då det kan skilja sig i pris om du åker en måndag istället för en lördag till exempel.

Undvik att resa, då "alla andra" gör det. Det är inte ovanligt att många väljer att resa då det är lov för barnen, samt runt högtider som jul. 

Begränsa dig inte bara till din närmaste flygplats. Kolla även resor från andra städer eller till och med grannländernas flygplatser så som Köpenhamn, Oslo och Helsingfors.

Två enkelresor med olika flygbolag kan vara billigare än en tur/retur-biljett med samma flygbolag.

Fler bra tips

Om du hittat ett hotell som verkar bra samt har ett bra pris, kolla då extra noga så att allt ingår i priset. Det så att de inte tar betalt för en mängd andra saker när du väl checkat in.

Stirra dig inte blind på antalet stjärnor på ett hotell. Det är bara en indikation på hur bra ett hotell är. Det finns de hotell som har få stjärnor, men är superbra ändå.

Läs även olika recensioner. Det finns bra sajter som till exempel TripAdvisor med flera andra. 

Även om du använder en jämförelsesajt, boka inte första bästa billiga resa. Det är bra att jämföra det pris du hittade med 2-3 till sajter samt att även kolla av direkt med hotellet, om de kanske kan erbjuda ännu bättre pris.

Du kan även fundera på alternativa boenden för att pressa priset ännu mer. Det är inte bara hotell man kan bo på, utan det finns ju alternativ som B&B, vandrarhem, hostels, privatrum med mera.

Snabba tips

  • Sök hos flera olika resebyråer online.
  • Det tar ofta en del tid att leta efter bästa dealen, men du kan tjäna tusentals kronor, så lägg ner tid på att leta och jämföra!
  • Var ute i god tid och boka din resa långt i förväg
  • Kolla av sista minuten priser hos de olika resebyråerna
  • Spara pengar genom att undvika att resa under lov och högtider
  • Var flexibel med dag när du reser, det är oftast billigare att resa tisdagar, onsdagar och torsdagar medan det är dyrare att åka en fredag så väl som dyrare att resa hem en söndag.
  • Spara pengar genom att välja en mindre flygplats.
  • Är priset billigast? Missa inte att det kan tillkomma avgifter och skatter, samt kolla upp att det inte kostar extra med ditt bagage.
  • Håll koll på resesajternas olika kampanjer och rabatter.
14 May 2021