Hemsökta hotell i Sverige

Att testa på att bo på ett hotell där det spökar, det är inte för alla! Men om du vågar utmana dig själv, så finns det ett par platser du kan testa på att bo över en natt, om du vågar. 

Ett ställe är Häringe Slott i Haninge. Det sägs att Gustav Horn som bodde här, hans son Axel frös ihjäl en natt, två år gammal och att han än idag finns kvar på detta slott.

Bäckaskog Slott i Kristianstad är ett annat ställe som sägs vara hemsökt. Enligt traditionen skulle häst och ägare dö på samma dag, så när kung Karl XV dog sköts hans häst. Om nätterna galopperar hästen i parken – och möter du hans blick kommer en olycka att ske. Om du istället ser ett förvridet kvinnoansikte dyka upp när du speglar dig, är det Elvira som en gång i tiden var gäst på hotellet och blev svårt skadad när hon fick krossat glas i ansiktet. Är du extremt rädd för andar ska du inte boka rum nr 19, där brukar det hända fler oförklarliga saker så som att dörren eller fönstret öppnas helt utan någon som helst förklaring…

Du har även Vadstena Klosterhotell i Östergötland, Borgvattnets spökprästgård i Jämtland, Södertuna slott i Gnesta och Grand hotel i Helsingborg.


5 Apr 2022