Trevligt med spa-hotell

Det många gärna gör, det är att checka in på ett hotell med spa. Det är inte något jag har på mitt hotell, men tänkte tipsa om andra hotell som har det. 

Spa i Göteborg med omnejd

I Göteborg så väl som i dess omnejd finns det en hel del hotell med spa och spaanläggningar. Här är några av dem:

Upper House Spa - Hotell Gothia Towers

Upper House Spa & Relax ligger i Hotell Gothia Towers mittersta torn och våning 18 + 19. Detta spa erbjuder bland annat hamam, massage, olika behandlingar med meera. Dessutom kan man här simma i en pool med glasgolv och en helt fantastisk utsikt över staden.

Hagabadet

Hagabadet, ligger i Haga och är Göteborgs äldsta badanläggning. Här finns spabehandlingar, bastu, relax och gym. 

Arken

Arken ligger på Hisingen i Göteborg. På detta spa kan du njuta av varma källor och japanska behandlingar. Det går att vara här över dagen bara eller checka in för flera dagar. I detta spa kan du även testa renande tvagningsceremonier eller sitt stilla i ett tyst rum. Efter behandlingarna kan du även äta närproducerat och ekologiskt i restaurangen.

Asia Spa – Varberg

Om du tar dig en bit utanför Göteborg så hittar du Varberg och Asia Spa. Den ligger i Varbergs Stadshotell. Här kan du uppleva en mångtusenårig spakultur med inspiration från hela Asien. Bland annat så kan du njuta av olika typer av behandlingar, bada i varma källor med utsikt över Varberg, sitta i ett ljusterapi-rum och en massa annat. 

Säröhus – Särö

Inte långt från Göteborg ligger Särö och på denna halvö finns även Säröhus. Du bor vackert nära havet och klipporna. På deras spa kan du få sköna behandlingar och massage.

Stenungsbaden – Stenungsund

Norr om Göteborg så hittar du Stenungsbaden Yacht club. Här kan du njuta av god mat, avkopplande spa och en mängd andra skönhetsbehandlingar. Detta ställe har ett fantastiskt läge vid vattnet på Stenungsön. 

Spa i Stockholm

Även Stockholm har så klart en hel del spahotell och anläggningar att erbjuda. Här är en del av dem:

Stallmästaregården

Stallmästaregården är placerad i ett 1600-tals värdshus och ligger Brunnsviken i Norrtull. Spabehandlingar kan du få på närliggande Planet Fitness.

Grand Spa - Grand Hotel

På anrika Grand Hotel i Saltsjöbaden hittar du även Grand Spa. Här kan du njuta av dagspa så väl som att boka in dig på weekend de luxe. Här erbjuds behandlingar, bastu och jacuzzi. Missa inte den vackra utsikten över Baggensfjärden. 

Sturebadet Marina Tower

Sturebadet Marina Tower perfekt om du vill ha ett spa med turkisk inspiration. Det ligger i Nacka och det är även en filial till Sturebadet. Bland annat erbjuds turkiska bad, välgörande behandlingar och olika spakurer. 

Rånäs Slott

Rånäs Slott ett bra val om du vill komma bort från storstadens stress. I en vacker slottsmiljö kan du njuta av en avkopplande helg med sjöbastu så väl som att det finns en utomhusjacuzzi. Bland behandlingarna finns det massage med varma lavastenar så väl som helkroppspeeling.

Yasuragi

Yasuragi bjuder på japansk njutning för både kropp och själ. Här går det att boka in sig över dagen eller för en hel weekend med övernattning och god mat.

Njuta Spa

Njuta Spa är ett spa som ligger i en villa i Nacka. Nära skärgården i ett grönt hus från sekelskiftet kan du njuta av exklusiva spa- och klinikbehandlingar i en miljö som känns som att du är hemma hos en vän.

Blue Hamam Spa

Blue Hamam Spa ligger på Lidingö och det är ett turkiskt badhus och spa. Här kan du njuta av behandlingar över en hel weekend eller bara över dagen.Bland annat erbjuds hamam-bad, massage, kundaliniyoga och god medelhavsmat att äta.

Spa i London

Det är inte bara i Sverige det går att njuta av spa. Om du har planer på att åka till London så har du bland annat dessa alternativ:

Ilapothecary

Ilapothecary är en butik med 100 % naturliga produkter. Hos dem kan du handla hem för att ha spa hemma, eller få det hos dem i deras butik. Det efersom de har behandlingsrum för just detta.

Third Space Marylebone

Third Space Marylebone är dels ett gym, dels ett spa. De erbjuder även medicinsk rådgivning samt holistiska behandlingar. En av dem heter Marylebone Experience som innebär 1,5 timme med helkroppsskrubb och muskelavslappnande massage. 

Flera hotell i London erbjuder även de spa. Bland annat har du The Beaumont, Mondrian at Sea Containers, The Chelsea Harbour Hotel, Mandarin Oriental, Sandersons, The Berkeley och Langham Hotel.

Fler bra spa i Sverige

Sverige har så klart inte bara spa i Göteborg och Stockholm. Det finns även dessa:

 • Kust hotell & Spa, Piteå
 • Strömstad Spa, Strömstad
 • Selma spa, Sunne
 • Falkenberg Strandbad, Falkenberg
 • Vildmarkshotellet, Norrköping
 • Kiviks Hotell Konferens & Spa, Simrishamn
 • Vadstena Klosterhotell & Spa, Vadstena
 • Ästad vingård, Varberg
 • Mora Hotell & Spa, Mora
 • Ystad Saltsjöbad, Ystad
 • The Steam Hotel, Västerås
 • Relaxen Spa & Sauna, Riksgränsen
 • Högbo Brukshotell, Sandviken
 • Hooks Herrgård Spa & Fitness, Hok
 • Södra Berget Hotell & Resort, Sundsvall
 • Varbergs Kusthotell
 • Hotell Skansen, Båstad
 • Copperhill Mountain Lodge, Åre
 • Vida Spa, Sundsvall

Utöver alla dessa så finns det flera till samt att det även finns många ställe som ebjuder spa över dagen.

10 Apr 2021