Udda och spännande hotell att bo på

Runt om i världen finns det en massa udda hotell som man kan bo på. Ett av dem ser ni på bilden. Det är Jumbo Stay Hostel som finns på Arlanda flygplats i Stockholm. Hotellet är en ombyggd 747-200 Jumbo Jet och du har en fantastisk utsikt över landningsbanorna.

Ett annat annorlunda alternativ i Sverige är så klart Ishotellet i Jukkasjärvi. Där är allt tillverkat i just is.

Uppe i Boden, med utsikt över Luleälven har du The Treehotel, som är hotell uppe i träden.  Trädrummen hänger på höjder mellan 4 och 10 meter och äntras antingen via ramp, bro eller eldriven trappa.

Om du vill testa på att bo i en trollstubbe så går det att göra i Lyrestad. Annars kanske du vill testa på att bo i ett fängelse? Det kan du dels göra i Visby, dels på Långholmen!

Om du bokar ett hotell i Sverige, så kan du passa på att koppla av på olika sätt. Ett sätt är att testa spela på casino, mer info här

Testa annorlunda hotell ute i världen

Givetvis finns det en massa udda hotell runt om i världen med. Ett av dem är Jules Undersea Lodge i Florida, USA. Det ligger i Florida Keys utanför Florida och är ett undervattenshotell! För att komma till entrén så måste du dyka sju meter! Om du inte har ett dykarcertifikat måste du först genomgå den dykkurs om tre timmar som hotellet erbjuder.

I Finland finns Golden Crown Levin Inglut där du kan bo i en uppvärmd glasigloo som även har ett litet kök och badrum. Utomhus finns det även en badtunna så att du kan skåda det vackra norrskenet.

På tal om att på ett gammalt plan, så går det att göra på fler ställen än i Stockholm. Det går nämligen att göra även på Costa Rica och på Hotel Costa Verde. Här kan du bo över i en fullt utrustad Boeing 727 av 1960-talsmodell. Planet står på pelare femton meter ovanför marken och rymmer två luftkonditionerade sviter med var sitt tillhörande badrum

Ett annat udda boende är Palacio de Sal, Bolivia, som är helt byggt av salt. Dock inte taket och inte toaletterna.

Om du beger dig till Vietnam, testa då att bo på Hang Nga Guesthouse. Det kallas även för kallas ”Crazy House”. Utsidan i betong ser ut som ett underligt träd med spindelnät och svampar som ger en känsla av att man har hamnat i en blandning mellan något av Gaudís hus i Barcelona och ”Alice i Underlandet”. Sedan har alla rum inretts individuellt, och har namn som Termitrummet, Kängururummet och Björnrummet.

I Nederländerna på The Yays - Crane Apartment kan du testa på att bo i en lyftkran från 1950-talet som har restaurerats och gjorts om till en trevånings lyxlägenhet. Första våningen har kök och badrum och de två övre har två sovrum samt badrum. Alla rum har en fantastisk utsikt över Amsterdams skyline.

Så är det så att du vill testa ett annorlunda boende på din resa, så testa något av alla förslag.

30 May 2021