Vad är viktigt att det finns på hotellet?

Olika personer har så klart olika kriterier vad de vill att ett hotell ska ha. Det som är viktigt för en del är mindre viktigt för andra. Dock har det gjorts undersökningar i ämnet och det finns ett par saker som verkar vara mycket viktigt för de allra flesta. En undersökning som Momondo gjorde för ett par år sedan visade på att svenskar, de anser att närhet till aktiviteter, trivsamt samt bra wifi är det viktigaste då de väljer hotell. Wifi är ju bra att ha, om du vill surfa på nätet, kanske klicka här och hitta bra casino. Enligt undersökningen som gjordes var det hela 49 % som ansåg att det var mycket viktigt att hotellet ligger nära de aktiviteter man vill göra eller de områden man har tänkt sig att besöka.  Att det finns wifi är även det viktigt som sagt, men enligt undersökningen så är det viktigast för personer mellan 19-22 år. Yngre människor är ju vana att vara uppkopplade hela tiden, så det är inte så konstigt att det är de som även vill att det ska funka med nätet.

Undersökningen som gjordes visade detta:

  • Det ska ligga nära aktiviteter: 49 procent
  • Bra service: 41 procent
  • Bra wifi: 39 procent
  • Trivsamt: 37 procent
  • Billigt: 36 procent

Välj hotell efter vad du vill ha

Att hitta det perfekta hotellet, det handlar ju om vad det är du tycker är viktigt. Är det viktigt att det finns frukost varje morgon eller att det går beställa roomservice? Det som är bra då man bokar hotell på nätet, är att man kan filtrera fram eller bort det man vill ha eller inte vill ha. Det så att man bara får upp alternativ med de kriterier man ställer på hotellet. Sedan är det så klart bra att även kolla upp så att allt stämmer på det hotell du väljer. Om det står att det finns gym eller spa och det är viktigt för dig, kolla innan att det är tillräckligt. Så att du inte bokar, kommer fram och så är det kanske bara en bassäng i det så kallade spat, eller ett par maskiner i det så kallade gymmet. 

Vad är viktigt för dig?

Även om undersökningar visar på att vissa saker verkar vara det viktigaste, så är det inte säkert att du har samma smak. En del väljer hotell efter service och vad hotellet kan göra för dem. Men är man inte så ofta på sitt hotell, utan mer ute för att se sig om, så kanske det räcker med ett enklare alternativ eftersom du bara sover där. Det är alltså bra att fundera på vad det är som faktiskt är viktigt för dig då du bokar hotell. Eller om det ens är hotell du vill bo på. Kanske du är mer av en person som gillar att bo på vandrarhem, B&B eller ett lägenhetshotell. 

Om du inte tycker att det är så noga hur du bor, utan är mer ute efter ett bra resmål, ja då kan du så klart välja det billigaste alternativt.

11 Feb 2021